فرهنگ و هنر

سیمرغی که پَر پَر شد

فیلم معروف سیمرغ جشنواره فیلم فجر به دلیل بلاتکلیفی در روند کار از شماره چهلم حذف شد که این سوال را مطرح می کند که چرا یک اتفاق چهل ساله بعد از این همه سال روش رای گیری قابل اعتمادی ندارد؟!

به گزارش ایران تودی، «سیمرغ بلورین» که در شانزدهمین جشنواره فیلم فجر در سال ۹۷ به عنوان بهترین فیلم از نگاه مخاطبان به جشنواره اضافه شد، همواره یکی از سیمرغ ها بوده است.دلیل رای مردم می‌توانست برای تهیه‌کنندگان و نمایش فیلم مهم باشد، اما امسال برگزارکنندگان جشنواره از اکران آن خبر دادند.

مسعود نقاش زاده در گفت و گو با رسانه ها گفت:عملکرد کمیته نظارت بر نظرسنجی مردمی جشنواره نشان می دهد که علیرغم تلاش بخش های مختلف زنجیره رای گیری، به دلیل پیچیدگی فرآیند و وجود متغیرهای متعدد دخیل در صحت نتایج نظرسنجی، به راحتی نمی توان به طور کامل به آن پرداخت. اطمینان از نتایج رای گیری زیرا این یک فرآیند انسانی است که باید در تمام مراحل فنی و تمامی مراحل از خرید بلیط توسط تماشاگران واقعی گرفته تا حضور تماشاگران در سینما تا خرید بلیط فیزیکی و پیامک توسط تماشاگر و در نهایت تا ضبط صدا در سیستم

دبیر جشنواره فیلم فجر گفت: تحقیقات گروه های کارشناسی نشان می دهد که برخی مشکلات از جمله مشکلات فنی در ارسال پیامک که منجر به عدم پذیرش برخی از تماشاگران شده و همچنین نتایج قطعی و قطعی اینترنت در برخی از سینماها را در پی داشته است. غیر قابل اعتماد هستند.”

در چند روز اخیر، اعتراض تهیه کنندگان مختلف به نحوه رای گیری به حدی بود که تهیه کننده شادروا در گفت وگو با ایران تودی گفت: مسابقه سمفا را گرفتیم تا صدای مردمی فجر را به هم بزنیم. متن کامل مصاحبه در این لینک موجود است.

رای مردمی جشنواره فیلم فجر در سال های اخیر به حدی بحث برانگیز بوده که سال گذشته محمدحسین قاسمی تهیه کننده ابلق به ایران تودی گفت:

در سال‌های اولیه و همین دو سال پیش، مسئولیت رای‌گیری سراسری و انجام آن بر عهده خانه سینما بود و دو سال قبل از خانه سینما، تفکیک و به سامفا واگذار شد.

یادآوری می شود که در سال 96 خبرنگار ایران تودی از سینما مورد تعقیب قرار گرفت. قرار بود این اتحادیه مثل همیشه هدایت جشنواره فیلم فجر سیمرگ مردی را بر عهده بگیرد و آرا را به صورت الکترونیکی شمارش کند.

اما پس از گذشت شش روز از آغاز جشنواره فیلم فجر، منوچهر شهسواری، مدیر خانه فیلم فجر در دیدار با علی آشتیانی پور (رئیس جشنواره فیلم فجر) به رسانه ها گفت: از نظر ما جشنواره فجر است. جشنواره فیلم ملک عمومی است و متعلق به کسی نیست. البته تصمیم گیری در مورد جشنواره بر عهده دبیر و دبیرخانه است، اما دوستان ما در دفتر جشنواره مدت هاست در تلاش هستند تا فروش بلیت و رای گیری آنلاین را فراهم کنند. موافقت کرد.

وی با اشاره به اینکه برگزاری الکترونیکی مورد تایید ما قرار گرفته است، گفت: در قسمت استفتاء هم بحث کردیم. البته با دوستانی که روی این فناوری کار می کنند ملاحظاتی داشتیم چون ملاحظات استثنایی برای ملزومات سینما وجود دارد و بر این اساس خیلی وقت پیش در سینما به این نتیجه رسیدیم که باید بهترین فیلم پرمخاطب باشد. رای دادن مانند سال گذشته

ایران تودی در سال 95 به سراغ سید محسن هاشمی رفت و شمارش آرا را بر عهده گرفت.

سید محسن هاشمی در آن زمان الگوریتم شمارش آرای مردم فجر در پاسخ به کدام جهت ایجاد شد؟ وی گفت: با استفاده از تجربیات جشنواره و همچنین مشاور آماری، آیین نامه تدوین شده برای این منظور بر دو رویکرد تاکید دارد. اول شفافیت روند رای گیری و اعلام روزانه و دوم رعایت عدالت.

همانطور که می دانید همه فیلم ها از روز اول جشنواره وارد دوره اکران نمی شوند، برعکس جشنواره از روز سوم رونق می گیرد. نکته دیگر اینکه همه فیلم ها تعداد نمایش یکسانی ندارند. ضمناً همه فیلم ها در همه سینماها از نظر پراکندگی جغرافیایی و نسبت مخاطب یکسان نیستند، بنابراین تعداد اکران، زمان اکران (متاسفانه وسط سانس) و مکان باید یکسان باشد. همه فیلم ها

وی در پاسخ به اقدامات انجام شده برای شفافیت روند رای گیری گفت: به جای حرف خوب و بد، دوست دارم، بدم می آید و …. علاوه بر انتخاب کلمات، همه صندوق ها شفاف بود. رای مردم دو بار در صندوق اول و دومی در دبیرخانه شمارش شد. ناظران نیز از بین تولیدکنندگان منتخب برای نظارت بر روند انتخاب شدند. نتیجه همزمان در دبیرخانه جشنواره و سایت سینما بارگذاری شد.

وی همچنین درباره ارزیابی خود از نحوه رای گیری آنلاین گفت: اینکه آیا قصد دارند از طریق سایت رفراندوم را انجام دهند یا به سایت یا روند رای گیری اطلاع رسانی می کنند مشخص نیست. در گذشته، اطلاعات در وب سایت رایج بود و احتمالاً به معنای فرآیند حفظ و کسب آرای مردم بود. به نظر می رسد در رعایت عدالت باید چند نکته (زمان آموزش، محل برگزاری، تعداد اجرا) را در نظر بگیرند و سازوکاری طراحی کنند که فقط همان مخاطب شانس یکسانی برای رای دادن در یک سینما داشته باشد! از سوی دیگر، برای کنترل ذینفعان باید توانایی کنترل را ایجاد کنند. در این صورت (انتظار اقداماتی برای تضمین انصاف و شفافیت)، بعید به نظر می رسد که در دسترس بودن افراد و صندوق ها و راهنماها پوشش یکپارچه ای نداشته باشد و همه در خانه یا با سیستم های گوشی های هوشمند رای دهند!

ماجرای سیمرغ معروف امسال به یکی از مشکلات و دغدغه های اصلی جشنواره تبدیل شد.علی سرتیپی تهیه کننده فیلم «شهرک» به ایران تودی گفت: برای اینکه رای دهندگان بتوانند بلیت تهیه کنند و در سالن سینما حضور داشته باشند.فیلم را ببینید. .

وی ابراز امیدواری کرد که امسال رای مردم در دور چهلم شفاف باشد.

یا کامران حجازی یکی از تهیه کنندگان «مرد گمشده» ساخته مهدویان در چهلمین دوره جشنواره امسال به ایران تودی گفت: یکی از دغدغه های ما این است که نمی توانیم رای کافی بیاوریم. در روزهای اخیر مواردی مبنی بر عدم دریافت پیامک و یا دریافت استعلام پس از اتمام مهلت ثبت نام به دست ما می رسد که امیدوارم با حسن نیت برگزارکنندگان این قسمت شاهد رفع این تخلفات باشیم. یکی از نکات قابل توجه روش محبوب سنجش صدا در سال جاری، میانگین موسیقی متن هر فیلم است که نمی توان آن را به طور کامل اندازه گیری کرد و نمی توان از ضریب تاثیر بر تعداد بینندگان هر فیلم چشم پوشی کرد و امیدواریم تصمیم گیرندگان به این موارد توجه کنند. امتیاز به آنها اجازه دهید.

منصوری تهیه کننده گروه دختران در گفت و گوی دیگری با ایران تودی در چند روز اخیر با اشاره به سیستم صوتی محبوب جشنواره فیلم فجر (سیمفا) و اجرای آن، گفت: حرفه ما مانند گذشته است. سال (تهیه کننده) و وضعیت از سال گذشته تغییر نکرده است. ما به عنوان صاحبان آثار هیچ اطلاعی نداریم و اگر 10 فیلم اول هم اکنون اکران شود شایعات زیادی به وجود می آید، چرا که کنترلی بر رای مردم و هیچکس نیست. توجه می کند و اساساً اشتباه است. اگر صدای ما به جایی نرسد و هیچکس به اتفاقات پارسال توجه نکند چه می شود و مطمئنم امسال هم همین اتفاق خواهد افتاد.

و دقایقی پس از اعلام خبر حذف سیمرگ معروف جشنواره فیلم فجر، امیر بنان تهیه کننده فیلم «ملاقات شخصی» که این روزها در اوج صدای محبوب یک فیلم فجر است متنی را منتشر کرد. . در یک صفحه مجازی با عنوان:
; آقای هنرمند! دبیر محترم جشنواره فیلم فجر! سلام لطفا به تماس تلفنی من پاسخ دهید. من یک ساعت است که بی وقفه با شما تماس می گیرم (4:00)

اما باید از فیلم‌هایی که سیمرغ مردمی در جشنواره فیلم فجر طی سال‌ها ساخته بود، به یاد بیاوریم: «آژانس شیشه‌ای» ابراهیم حاتمی‌کیا، «رنگ خدا» مجید مجیدی، «عروس آتش» خسرو سینایی، «متولد مهرماه»، «احمد». رضا درویش، «سگ کشی» ساخته بهرام بیضایی، قد پست «ابراهیم خاتمی کیا»، فرش بادی «کمال تبریزی»، مارمولک «کمال تبریزی»، بید مجنون «مجید مجیدی»، چهارشنبه سوری «عسگر فرهادی» اخراجی «مسعود ده نمکی»، سنتوری «داریوش مهرکویی»، پای زن همیشه مختلط «کمال تبریزی»، دو قطبی «حمید نعمت الله»، «سرباز فرهادی» درباره الی، ارغوانی «ابراهیم خاتمی» در کیا «جدایی نادر از سیم» سرباز فرهادی، «پیمان معادی» مازیار میری، «هیس دختران فریاد نزن» پوران درخشنده، «شعر 143» نرگس آبیار، «خط ویژه» مصطفی کیایی، «رخ دیوانه» ابوالحسن داودی، «ابد و یک روز» سعید روستایی، «قصه بعد از ظهر» محمدحسین مهدویان، «مغزهای کوچک زنگ زده» هومن سیدی، ساخته سعید ر. اوستاینین «شش و نیم متر»، «شنای پروانه» محمد کارت، «ابلاغ نرگس آبیار».

انتهای پیام/